Q-Select

FOLLOW US
Q-Select
Swinging Sixties in de 21e eeuw

Follow us
Ga naar de inhoud
Q-Select
1965 – Een veelbewogen jaar   
 
Nederland ging massaal naar de bios voor The Sound Of Music. Radio Veronica zond de allereerste Nederlandse Top 40 uit.
De Mont Blanc Tunnel werd geopend. Singapore werd een onafhankelijke staat. De eerste ruimtewandelingen werden gemaakt.
En in de Achterhoek, geinspireerd door o.a. Q65, The Rolling Stones, The Beatles en Them, richtten Meino Kruize, Jan Snikkers, Arent Bloemendal en Jan Stomps op veertienjarige leeftijd hun eerste band op: Q-Select.
 
Gerepeteerd werd bij Pa & Ma Snikkers in de woonkamer. Tafels en stoelen aan de kant en oefenen maar! Dit resulteerde in succesvolle optredens in Café Toevank in Ruurlo. Acht keer per jaar werd daar door de band een dansmiddag voor de jeugd georganiseerd. Met behulp van landbouwplastic, blauw licht aan het plafond en een draaiende kristalbol werd de zaal omgetoverd tot een heus danspaleis. Q-Select werd een begrip, zelfs tot over de grens, en stond zes jaar lang garant voor een geslaagd feestje.
 
 
Q-Select door de jaren heen
 
De fans zijn Q-Select altijd trouw gebleven en toen in 1997 de jaren 60 weer helemaal hip waren, werd de roep om een reünie steeds luider. Daaraan werd natuurlijk graag gehoor gegeven! Bij Kerkemeijer in Borculo werd de zaal weer eens ouderwets op z’n kop gezet. De reünie bleek een daverend succes, dus volgden al gauw meer optredens. Na een aantal jaren was het tijd voor een creatief rustmomentje.
 
 
En nu?
 
Anno 2022 is Q-Select weer helemaal terug. En hoe! Vol passie brengen Jan en Jan, samen met Emiel, Harrie, Hans en Fiona, de muziek van de jaren 60 weer tot leven. Met nummers als California Dreaming, Venus, Proud Mary en Pretty Woman nemen ze het publiek mee terug in de tijd. Nostalgische herinneringen worden opgehaald en nieuwe worden gemaakt.
Even lekker los gaan op Somebody To Love en Honky Tonk Woman, om vervolgens op adem te komen op de sfeervolle klanken van Caroline en Hey Jude.
 
 
Ben jij er de volgende keer ook bij?


Swinging Sixties in de 21e eeuw
Contact
Jan Snikkers
+31 (0)6 43 71 11 12
info@Q-Select.nl
Terug naar de inhoud